English (UK)Nederlands (NL-BE)
News
SMILE sportevenement voor basisscholen Brunssum

Op woensdag 2 juni 2010 organiseerden studenten van Fontys Hogescholen, in opdracht van de gemeente Brunssum, het sportevenement SMILE.

Het evenement was bedoeld voor leerlingen van de basisschool-groepen 7 en 8 in Brunssum. De sportactiviteiten vinden plaats van 10.00 tot 15.00 uur plaats op het sportcomplex van VV De Leeuw in Brunssum.

De Lornah Kiplagat Foundation was verbonden aan dit project en de kinderen haalden voor het project € 254,10 op.

 
William de Kaste loopt voor LKF

Zondag 9 mei 2010 was de HAN KAN Marathon. William de Kaste had voor deze marathon de Lornah Kiplagat Foundation als goede doel uitgekozen.

William wist een bedrag van € 575,00 aan sponsorgeld te werven. Een bedrag waar de Foundation zeer blij mee is.

 
Jozefschool Venhuizen € 10.000,00 voor LKF

De Jozefschool in Venhuizen (NH) ondersteunde dit jaar de LKF tijdens hun jaarlijkse activiteiten.

Thema in de maand februari was; Sportiviteit en de cultuur in Afrika.

Onder de bezielende leiding van juf Christien, uiteraard samen met al die andere leerkrachten en medewerkers, werd het project uiteindelijk afgesloten met een Fancy Fair.

Lornah Kiplagat ontving op 11 maart op de school te Venhuizen een cheque van maar liefst € 10.000,00 uit handen van de Jozef School.

Een ongekend succes waar Lornah Kiplagat onder de indruk van was.

Meer informatie is te vinden via www.bsjozefschool.nl

 
26-01-'10 Lornah Kiplagat wint prestigieuze World Fair Play Award

Lornah Kiplagat heeft de World Fair Play Award 2009 gewonnen, in de categorie ‘life-long play attitude on and off the sporting field’.Secretaris Generaal Pierre Weiss van de Internationale Atletiekfederatie IAAF heeft dit persoonlijk aan Lornah Kiplagat meegedeeld.


Lornah Kiplagat ontvangt de prijs vooral voor de naar haar vernoemde in 2007 opgerichte Lornah Kiplagat Foundation.

Deze Stichting streeft twee hoofddoelen en één subdoel na.

Daarnaast vervult Lornah Kiplagat met verve talloze (ambassadeurs)functies. Lornah Kiplagat is een atlete van werelniveau. Geboren in Kenia, sinds 2003 uitkomend voor Nederland.

Zij won drie jaar achtereen het wereldkampioenschap halve marathon op de weg (2006, 2007 en 2008), veroverde in 2007 de titel bij de wereldkampioenschappen cross en liep diverse wereldrecords.

In Nederland werd zij in 2003, 2005, 2007 en 2008 uitgeroepen als beste atlete van het jaar.

 

De IAAF riep Kiplagat uit tot beste wegatlete van 2006, en de AIMS (organisaties van de belangrijkste wegwedstrijden in de wereld) deed dat in 2007 en 2008.

Er zijn drie categorieën waarin jaarlijks World Fair Play Awards worden toegekend: één voor een (eenmalige) Fair Play actie, één voor een gehele (sport)carrière diemede in het teken staat van Fair Play, en één voor Fair Play-promotie door organisaties.

 

Het Internationaal Fair Play Comité heeft eind 2009 onder meer aan de Internationale Atletiekfederatie gevraagd te bezien of er atleten, teams, journalisten, sportofficials dan wel sportorganisaties in aanmerking zouden kunnen komen voor dergelijke awards. Alle bij de IAAF aangesloten federaties hebben dit verzoek ontvangen en kandidaten vanuit de atletiekwereld voorgedragen.

Zowel de IAAF als de Atletiekunie zijn trots met dit behaalde resultaat. De Atletiekunie heeft Lornah Kiplagat voorgedragen.

 

Directeur Rien van Haperen van de Atletiekunie: “dit resultaat past helemaal bij Lornah Kiplagat, het is bovendien goed voor haar Foundation én natuurlijk ook voor de atletiek in het algemeen.”  Vooralsnog is onbekend wanneer de feestelijke prijsuitreiking plaatsvindt.

 

Ook de IAAF berichtte vandaag in haar IAAF Newsletter over de Fair Play Awards:
http://www.iaaf.org/aboutiaaf/news/newsid=55335.html

 

Een link over de Fair Play organisatie vind je op:
http://www.fairplayinternational.org/history.php

 
24-01-'10 Actie SMILE Sportevenement voor LKF

Organisatie SMILE ( Sports, Movement, Intensive, Leisure, Experience).

Naar aanleiding van de minor “Event” gaan we met 4 studenten van Fontys Sporthogeschool en 2 studenten van Fontys Paramedisch Hogeschool een sportevenement organiseren voor het basisonderwijs groepen 7 en 8 van de gemeente Brunssum. Dit evenement wordt georganiseerd op woensdag 2 juni 2010 in opdracht van Sportpunt Parkstad.

Doelgroep

De doelgroep voor het SMILE evenement zijn de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs van de gemeente Brunssum. De doelgroep bestaat uit ongeveer 450 kinderen.

Doelstelling

  1. Op 2 juni 2010 een aan Olympisch gerelateerd sportevenement organiseren voor de groepen 7 en 8 van de gemeente Brunssum waarbij 450 kinderen gestimuleerd worden tot het sporten en bewegen aan de hand van 8-10 onderdelen van het Fun in Athletics pakket van de KNAU. (Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie)
  2. Vooraf en tijdens ons evenement in samenwerking met de 10 basisscholen zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Lornah Kiplagat Foundation waarbij de 10 scholen zelf invulling mogen geven aan de manier waarop ze tot het inzamelen van geld komen, het bedrag dat gedoneerd wordt aan de Foundation zal op 2 juni 2010 worden overhandigd.

Contactpersonen:


Sportpunt parkstad:

Daphne Vinken Sportpunt Parkstad
Email Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken
Tel. Nr. 045-5735736
 
24-01-'10 Actie De Sperwers voor LKF

De Emmer Atletiek Club De Sperwers bestaat op 7 maart 50 jaar.

Rondom dit jubileum zijn er al vele activiteiten georganiseerd binnen de vereniging.

De Lornah Kiplagat Foundation is het goede doel in het kader van dit jubileum.

Al een aantal maanden lang zijn er binnen de vereniging een aantal acties opgezet.

Meer informatie hierover is te vinden via www.desperwers.nl

Wilt u persoonlijk contact dan kan dit ook.

 

Lies Dijck

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL