English (UK)Nederlands (NL-BE)
News
02-04-'09 We hebben Uw hulp nodig !
KLM is een belangrijke partner van de Lornah Kiplagat Foundation en heeft vorig jaar tijdens het KLM Open in Zandvoort airmiles voor ons binnen gehaald. Met deze mijlen kunnen we o.a. studenten naar Kenia sturen en Keniaanse studenten naar Europa.
Op 12 April vliegen een aantal studenten van de Hoge School Utrecht naar Kenia om een business plan te maken voor de Lornah Kiplagat Sports Academy in Iten. Dit is een enorm project en de studenten van HU gaan voor ons het hele plan schrijven: planning, kosten, organisatie, lokatie, fund raising, promotie, communicatie, etc. Echter, we hebben meer KLM mijlen nodig. De eerste 4 studenten hebben hun ticket, de tweede groep die in Mei gaat, nog niet. Veel mensen hebben KLM mijlen die niet gebruikt zijn, wij hebben ze hard nodig en stellen het enorm op prijs wanneer u deze aan ons kunt schenken. Hoe ? ga naar www.klm.nl en klik op Flying Blue. Klik dan op Miles besteden en aircares donaties. Hierna klikt u op Lornah Kiplagat Foundation.
 
Heel erg bedankt alvast !
 
Met sportieve groet,
Lornah
 
 
24-03-'09 Breng uw stem uit op Lornahs biografie!
Ieder jaar wordt in Nederland het beste sportboek gekozen, ofwel wordt bepaald welke auteur de Nico Scheepmaker Beker krijgt uitgereikt.

Deze sportverkiezing bestaat uit twee delen: de vakjury- cq beroepsgroepprijs en de publieksprijs. Voor de publieksprijs kan op élk sportboek worden gestemd, en ook nog eens door iedereen. Het principe is simpel: wie de meeste stemmen vergaart, wint. De winnaar wordt uiteindelijk op maandagavond 20 april tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Olympische Stadion in Amsterdam in het zonnetje gezet.

De in februari 2008 uitgebrachte biografie 'Lornah Kiplagat - Het meisje van de nacht' is in de race voor de publieksprijs. Dus stem op het door auteur Marco Knippen opgetekende levensverhaal van de viervoudig wereldkampioene én sociaal bewogen persoonlijkheid!

De procedure is als volgt: stemmen kan tot en met 15 april op www.nicoscheepmakerbeker.nl 
(in menu aanklikken 'stemmen', dan naar categorie 'atletiek', vervolgens stemmen op 'Lornah Kiplagat. Het meisje van de nacht' / Marco Knippen, aansluitend naam en e-mailadres vermelden en tot slot de bevestigingsmail beantwoorden).

Om u (nog) een inhoudelijk argument te geven:

RECENSIE-IMPRESSIE ‘LORNAH KIPLAGAT – HET MEISJE VAN DE NACHT’

'Prima portret van een prachtkampioene' - GPD

'Inspirerend boek met oog voor detail en spanningsopbouw' - Atletiek Magazine

'De biografie geeft niet alleen een mooi inzicht in het bijzondere leven van Lornah Kiplagat, maar ook in de (atletiek)cultuur van Kenia' (Cijfer: 8) - Sportweek

'Het boek schetst een mooi beeld van een sterke, eigenzinnige vrouw'
en: 'Geslaagde biografie' - Noordhollands Dagblad

'Ouderwetse sportbiografie' - de Volkskrant

'Een degelijk en prettig leesbaar boek' – AD Sportwereld
 
16-03-'09 Roetersrun loopt voor onderwijs in Kenia!
Lopen voor Runners4Kenya en Lornah Kiplagat op de Roetersrun op 9 april 2009
Voor meer informatie zie ROETERSRUN http://www.asavaquila.nl/wedstrijden/2009/roetersrun/
 
16-03-'09 Lornah Kiplagat steunt Kenia
Lornah Kiplagat heeft onlangs in Ukambani, Zuid Kenia, voedsel uitgereikt aan families die al dagen geen eten meer hebben gehad. Zij ging met een auto (Pick Up) volgeladen met voedsel (mais, brood, zout, vet etc) naar dit gebied toe. Dit gebied is een van de grote probleemgebieden in Zuid Kenia waar voedsel en water zeer schaars is.
Afgelopen maand heeft Lornah al een behoorlijk geld bedrag geschonken aan dit initiatief.

(hier bracht ze 90 kg mais, brood, zout en vet om te koken bij een grootmoeder met 15 kinderen)


Eveneens een dringende oproep aan instanties of personen die kunnen helpen met waterputten, het gebrek aan water is het grootste probleem. Het maken van een water put kost een hoop geld. Wie wil en kan de mensen aldaar helpen? Gaarne een reactie naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken
 
25-01-'09 HardenbergCity Run loopt voor Foundation
Op 17 april 2009 wordt voor de vijfde keer de Vrieling Hardenberg City-run georganiseerd. Het nieuwe stadcentrum van Hardenberg is dan opnieuw toneel voor een van de grootste hardloopevenementen in Overijssel.

Elk jaar kiest de Vrieling Hardenberg City-run een goed doel om te steunen.  Dit houdt in dat 1,00 euro van elk betaalde inschrijfgeld geschonken wordt aan een goed doel en dit jaar heeft de organisatie van HardenbergCity Run  gekozen voor de Lornah Kiplagat Foundation.
http://www.hardenbergcityrun.nl/
 
20-01-'09 Actie Heleen bij de Vaate levert 4000 Euro op !
De actie rondom mijn wedstrijden in de maanden augustus, september en oktober voor de Lornah Kiplagat Foundation heeft in totaal het mooie bedrag van 4000 Euro opgeleverd. Dit bedrag zal door de LKF in ontwikkelings-werk in Kenia goed besteed worden (zie voor de doelen van de stichting de links naar de Projecten pagina of hun eigen website).

Bij deze wil ik nogmaals iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan deze actie, alle spontane gulle gevers, particulier of uit het bedrijfsleven, en ook de organisaties van de Holland Triathlon Almere en de Mergelland marathon Meerssen, van harte bedanken voor zijn of haar steun!

links: Projecten pagina (http://www.heleenbijdevaate.nl/projects.htm) en  www.lornahkiplagatfoundation.nl 
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL