English (UK)Nederlands (NL-BE)
Acties

Actie SMILE Sportevenement voor LKF

Organisatie SMILE ( Sports, Movement, Intensive, Leisure, Experience).

Naar aanleiding van de minor “Event” gaan we met 4 studenten van Fontys Sporthogeschool en 2 studenten van Fontys Paramedisch Hogeschool een sportevenement organiseren voor het basisonderwijs groepen 7 en 8 van de gemeente Brunssum. Dit evenement wordt georganiseerd op woensdag 2 juni 2010 in opdracht van Sportpunt Parkstad.

Doelgroep

De doelgroep voor het SMILE evenement zijn de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs van de gemeente Brunssum. De doelgroep bestaat uit ongeveer 450 kinderen.

Doelstelling

  1. Op 2 juni 2010 een aan Olympisch gerelateerd sportevenement organiseren voor de groepen 7 en 8 van de gemeente Brunssum waarbij 450 kinderen gestimuleerd worden tot het sporten en bewegen aan de hand van 8-10 onderdelen van het Fun in Athletics pakket van de KNAU. (Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie)
  2. Vooraf en tijdens ons evenement in samenwerking met de 10 basisscholen zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Lornah Kiplagat Foundation waarbij de 10 scholen zelf invulling mogen geven aan de manier waarop ze tot het inzamelen van geld komen, het bedrag dat gedoneerd wordt aan de Foundation zal op 2 juni 2010 worden overhandigd.

Contactpersonen:

Olaf Rompelberg Fontys Sporthogeschool
Email Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken This e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it
Tel. Nr. 06-52405342

Sportpunt parkstad:

Daphne Vinken Sportpunt Parkstad
Email Daphne.vinken@brunssum.nl This e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it
Tel. Nr. 045-5735736


Actie De Sperwers voor LKF

De Emmer Atletiek Club De Sperwers bestaat op 7 maart 50 jaar.

Rondom dit jubileum zijn er al vele activiteiten georganiseerd binnen de vereniging.

De Lornah Kiplagat Foundation is het goede doel in het kader van dit jubileum.

Al een aantal maanden lang zijn er binnen de vereniging een aantal acties opgezet.

Meer informatie hierover is te vinden via www.desperwers.nl

Wilt u persoonlijk contact dan kan dit ook.

 

Lies Dijck


Jozefschool HEM steunt LKF

De Jozefschool in Hem (NH) ondersteunt dit jaar de LKF tijdens hun jaarlijkse activiteiten.

Thema in de maand februari is; Sportiviteit en de cultuur in Afrika.

Het project zal worden afgesloten op 18 februari 2010 met een Fancy Fair.

Meer informatie is te vinden via www.bsjozefschool.nl


Edwin van der Meer in beweging voor LKF

Na een handvol marathons en een paar keer de hele triathlon van Almere te hebben volbracht zocht en vond ik een nieuwe uitdaging: de Embrunman in de Franse Alpen op 15 augustus 2010, een van de zwaarste hele triathlons ter wereld. In het parkoers zitten 5000 hoogtemeters en de weersomstandigheden zijn vanwege de warmte meestal erg zwaar.

 

Natuurlijk hoort bij zo’n inspanning een goed doel! Het motiveert alleen maar extra om goed getraind en blessurevrij aan de start te staan en de keuze voor de Lornah Kiplagat Foundation is niet meer dan logisch.

 

Ik ben 2x langere tijd in het trainingscentrum van Lornah in Iten geweest en heb daar een geweldige tijd gehad. Omdat ik van dichtbij gezien heb hoe het leven daar is en omdat Iten veel indruk op me gemaakt heeft wordt het de hoogste tijd wat terug te doen. Ik hoop dat ik veel support mag krijgen!

 

Als je me wilt steunen kan dat door een bedrag toe te zeggen per onderdeel, (zwemmen, fietsen of lopen), per afgelegde kilometer (let wel, het zijn er 234) of voor het finishen. Mail dan naar wittekeniaan@yahoo.com This e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it of kijk op www.wittekeniaan.web-log.nl. Daar kun je lezen hoe het met de voorbereidingen gaat. Uiteraard maak ik na de wedstrijd bekend hoeveel ik heb opgehaald, alvast hartelijk bedankt! Edwin van der Meer, Hellas Triathlon


Actie William de Kaste

Veelal is het ver van je vandaan, maar vanaf vandaag is het dichtbij en behoort dit tot je eigen wereld. Je hebt nog enkele weken de tijd tot aan de belangrijke dag van 9 mei 2010.

In deze tijd kan je voor kinderen in Kenia veel gaan betekenen. Lornah Kiplagat is een loopster van wereldformaat en geeft haar hart voor de ontwikkeling van kinderen, onderwijs en sport in Kenia. Dit initiatief kan jij groot maken door een bedrag te sponsoren. De prestatie die ik lever is het lopen van de HAN KAN Marathon op 9 mei 2010.

Wil je meer weten over haar project http://www.lornahkiplagatfoundation.nl/

Voor meer informatie zie bijlage (PPT)


Vrieling Hardenberg City-run loopt 2100 Euro bijelkaar

Hardenberg-De organisatie van de Vrieling Hardenberg City-run kon vrijdagavond 17 april een respectabel bedrag overmaken aan de Lornah Kiplagat Foundation. De succesvolle vijfde editie van deze hardloopwedstrijd in Hardenberg leverde een bedrag op van maar liefst 2100 Euro.Dit bedrag werd na de 1 K Runaway door dhr Rempt van der Donk namens de LKF met een symbolische cheque in ontvangst genomen.

Deelnemers Sport & Bewegen halen ruim 2400 euro op voor Lornah Kiplagat Foundation

Op maandag 16 juni overhandigden twee deelnemers van de opleiding Sport & Bewegen, samen met sectordirecteur Bert Fintelman, een bedrag van € 2418,- aan Cees Pronk voorzitter van de Lornah Kiplagat Foundation. Jaarlijks werken zo'n 65 deelnemers mee aan de voorbereiding van de halve marathon van Egmond en Groet en de wandelmarathons. Deze acties zijn structureel opgenomen in het leerprogramma van de opleiding.

 

 

Structureel acties

Via een van de organisatoren van Le Champion zijn we in aanraking gekomen met de Lornah Kiplagat Foundation ( LKF). Dit jaar hebben we voor het eerst geld ingezameld voor de Lornah Kiplagat Foundation. Alle deelnemers moesten zich laten sponsoren tijdens de halve marathon. Dat lukte de een beter dan de ander. Jolanda van Strien bijvoorbeeld, heeft op haar werk een formulier opgehangen waarop klanten konden inteken. Zij heeft dan ook het meeste geld opgehaald van alle deelnemers. Ze moesten minimaal 21 euro ophalen, maar dat is niet iedereen gelukt. Deze actie is één van de opdrachten die ze moeten doen om de Leren, Loopbaan en Burgerschapcompetenties te halen. Deze opdracht zijn structureel opgenomen in het lesprogramma van de 2e-jaars deelnemers van Sport & Bewegen.

 

Lornah Kiplagat Foundation in Londen Marathon

Actie marathon Londen Imro Simmelink
De marathon van Londen behoort tot "the big five", de vijf grootste marathons van de wereld. Ingrediënten: een topveld bij zowel de mannen als vrouwen, een schitterend parcours, enthousiast publiek, en " voor de televisiekijker" een registratie die niet alleen de kopgroep bij de mannen volgt en daarnaast zelfs een deel van de meer dan veertigduizend (!) recreanten. Maar het allermooiste van 'Londen' is dat het merendeel van de deelnemers niet alleen voor de persoonlijke prestatie of kick meeloopt, maar ook geld inzamelt voor goede doelen. In 2007 werd voor bijna € 62 miljoen bijeengelopen voor uiteenlopende doelen als kankerbestrijding, onderzoek naar cystic fibrosis, zwerfhonden, ontwikkelingsprojecten, etc.

Als ik "heel" blijf, loop ik op 13 april 2008 ook mee in Londen. En daar hoort uiteraard ook een goed doel bij. Nee, ik loop niet mee verkleed als neushoorn of giraffe, niet als ober-met-pannetje-die-meer-dan-42-kilometer-lang-een-flensje-opgooit, niet als Sint Joris en de Draak, etc. Mijn enige uitspatting is een shirt met opdruk. Maar ik wil natuurlijk wel zoveel mogelijk geld inzamelen voor een goed doel, namelijk de Lornah Kiplagat Foundation. De doelstellingen van deze stichting hebben namelijk mijn warme belangstelling: atletiek, onderwijs en ontwikkelingswerk (zie verder de website).

Sponsor mij en steun daarmee de Lornah Kiplagat Foundation. Mogelijkheden zijn:

  • Een vast bedrag als ik start en/of finish.
  • Een bedrag per gelopen kilometer of mijl.
  • Een bonus voor bv. een eindtijd onder de 4 uur, 3 uur etc. (2 uur wordt lastig).

Geef aan mij door hoeveel je wilt sponsoren. Na 13 april zal ik het eindbedrag bekendmaken en overmaken naar de Lornah Kiplagat Foundation. Alvast hartelijk dank voor je steun!

Contact: Imro Simmelink
071-5219983
imro@leidenatletiek.nl

Je kan mijn voorbereiding volgen via www.leidenatletiek.nl/atleet.php?naam=imro_simmelink

 

november 2007
My New York Marathon loopt 25.000 euro bijeen!

25 astma-patiënten hebben, na een voorbereiding van tien maanden, op zondag 4 november 2007 de New York City Marathon gelopen. Op deze manier wilden ze bewijzen dat astma geen belemmering hoeft te vormen om de sportieve grenzen te verkennen en op te rekken. De missie slaagde met glans. Alle 25 bereikten na 42,195 kilometer de finish in Central Park. De snelste hardloper noteerde bovendien een fraaie tijd van 2 uur en 46 minuten!
Geïnspireerd door Lornah Kiplagat, die zelf astmapatiënte is en in de aanloop naar New York in Schoorl een clinic aan de deelnemers aan het project My New York Marathon gaf, besloten de 25 diehards iets terug te doen voor de Lornah Kiplagat Foundation. Wat heet! Liefst 25.000 euro werd er voor de foundation ingezameld, het grootste bedrag dat in het nog korte bestaan is gedoneerd. Oók hier bleken derhalve grenzen te kunnen worden verlegd.
Het bestuur van de Lornah Kiplagat Foundation, en haar ambassadeur Lornah Kiplagat, wil iedereen die aan deze gulle gift zijn steentje heeft bijgedragen dan ook enorm bedanken!

april - november 2007;
My NY marathon loopt ook voor de Lornah Kiplagat Foundation:
Voor meer informatie zie; www.mynymarathon.nl

 

Lornah Kiplagat Ambassadeur project My NY Marathon

My NY marathon wil laten zien dat ook mensen met astma hun grenzen kunnen verleggen. Daarom gaan 25 astmapatiënten de marathon van New York lopen op 4 november 2007. De lopers worden optimaal sportief en medisch begeleid om hun persoonlijke omgang met astma en hun (omgang met) medicijngebruik maximaal af te stemmen op hun persoonlijke situatie. Natuurlijk is het volbrengen van een marathon niet voor iedereen haalbaar. Maar de lopers hopen met hun prestatie andere mensen met astma te inspireren tot het verleggen van hun eigen grenzen.

Begeleiding
Lornah Kiplagat is ambassadeur van het unieke project My Ny marathon.
"Als astmapatiënt heb ik 5 marathons gewonnen, werd ik 3e in de marathon van New York en ben ik wereldkampioen op de weg én cross. Dit geeft aan dat iedereen met astma een normaal leven kan leiden. Daarom ben ik graag ambassadeur van My NY marathon."

De lopers van My NY marathon worden intensief begeleid door sportarts en triatleet Guido Vroemen en longarts Shelly Overbeek. Overbeek begeleidt ook de Olympische equipe die naar Beijing afreist. Het project vindt plaats onder auspiciën van de Atletiekunie en het Astma Fonds.

Juni 2007;
Brunssum (Limburg);
Stichting Parelloop hield woensdag 20 juni een sponsorloop. Lornah Kiplagat en haar man Pieter Langerhorst waren de eregasten. De inschrijfgelden kwamen ten goede aan de Lornah Kiplagat Foundation. Voor een gering bedrag konden deelnemers bovendien op de foto met Lornah. Ook werden foto's en video-opnamen van de sponsorloop verkocht. De drie componenten resulteerden in een totaalbedrag van € 3000,00
Website organisatie; http://www.parelloop.nl/site/index.php?option=com_content&task=view&id=140&sponsorid=88

Juni 2007;
Bergen (Noord-Holland);
Vanwege het jubileum hield de Van Reenenschool op woensdag 20 juni 2007 tevens een sponsorloop. Zo'n 275 leerlingen stonden aan de start en wisten met hun geweldige inzet een bedrag van € 3293,39 voor de Lornah Kiplagat Foundation te innen.
Website school; 75jaar Van Reenenschool http://www.75jaarvanreenenschool.nl/

 

Juni 2007;
Bergen (Noord-Holland);
De Van Reenenschool bestaat dit jaar 75 jaar en veilde zaterdag 9 juni kunst (van onder andere Herman Brood en Corneille), juwelen en andere bijzondere hebbedingen. Ook kwamen er twee loopsetjes en een paar schoenen van Lornah Kiplagat onder de hamer van de veilingmeester.
De mooie opbrengst van € 1200 kwam ten goede aan de foundation.
Website school; 75jaar Van Reenenschool http://www.75jaarvanreenenschool.nl/

 

Juni 2007;
Zeewolde (Flevoland);
De 6e editie van de Halve Marathon in Zeewolde had zondag 3 juni plaats. De organisatie onder voorzitterschap van Emile Ziegerink, dat innovatie hoog in het vaandel heeft staan, koppelde twee speciale projecten aan het loopevenement:

  • Talent in de Polder Foundation (TidP), dat als doelstelling heeft jeugd voor sporten en bewegen te enthousiasmeren
  • Uniek hardloopportaal voor leerlingen en deelnemers aan d

In het kader van en samenwerkingsverband tussen de organisatie en de Lornah Kiplagat Foundation werd er door de jonge deelnemers aan de KidsRun het fantastische bedrag van € 1050 bijeengelopen.
Website organisatie; Halve Marathon Zeewolde http://www.halvemarathonzeewolde.nl/

 

Juni 2007;
Zwolle;
Delta Wonen organiseerde zaterdag 2 juni 2007 een triathlon voor woningcorporaties.
De jaarlijkse Triatlon voor Woningcorporaties werd dit jaar door deltaWonen georganiseerd. Het estafettestokje was overgenomen van Woonconcept uit Meppel, die afgelopen twee jaar garant heeft gestaan voor een uitstekende organisatie van dit evenement. Een triatlon met een deelname van 150 deelnemers. Het was een prachtig geslaagde dag en de deelnemers sponsorden met hun prestaties de Lornah Kiplagat Foundation. Deze actie bracht het mooie bedrag van € 2500,00 op voor de foundation.
Website organisatie; Delta Wonen http://www.deltawonentriatlon.nl/

 

Mei 2007;
Utrecht;
Atletiekbaan Overvecht in Utrecht vormde donderdag 17 mei (Hemelvaartsdag) het decor voor het Nederlandse kampioenschap 10.000 meter. Het door de atletiekverenigingen Phoenix en U-track georganiseerde NK, dat onder de bezielende leiding van Arjan Pathmamanoharen stond.
Als omlijsting deden kinderen van de groepen 7 en 8 van Utrechtse basisscholen én jeugdleden van Phoenix, die als aftrap een clinic van de Europees kampioen 800 meter Bram Som kregen voorgeschoteld, mee aan een sponsorloop. Een van de goede doelen waarvoor geld bijeen werd gebracht, was de Lornah Kiplagat Foundation. De opbrengst bedroeg maar liefst € 1000.
Website organisatie; Nederlandskampioenschap 10.000 meter baan http://nk10000.avphoenix.nl/goededoelen.html

 

Februari 2007;
Groet (Noord-Holland);
Tijdens de Safari Groet Uit Schoorl Run op zondag 11 februari overhandigde voorzitter Chiel van der Garde een cheque van € 5000 aan de Lornah Kiplagat Foundation. Individuele donaties van ruim 500 deelnemers, de verkoop van speciale T-shirts en een bijdrage van de Stichting Marathon Schoorl hadden in dit bedrag geresulteerd.
Website organisatie; Safari Groet Uit Schoorl Run http://www.groetuitschoorl.nl/